går dagens tur.

gårdagens ridtur gick helt okej faktiskt! Han lyssnade bra och var inte så jäkla stark :)


jag och finaste ponnyn på Baståsen!

HV polo eller John Whitaker

vad tycker ni är bäst av HV polo eller John Whitaker?
typ kvalitet, stil osv.


träningen i söndags!

träningen i söndags gick väl sådär, han var pigg o glad mot hindren men dom sista meterna framför alla hinder vart han otroligt stark och jag orkade inte hålla tillbaks han så han var suuuuper lång o vi rev en hel del hehe ;o men de är bara o ta nya tag :) idag blir det en liten skrittur runt typ abborrtorp eller "johan-rundan"

Pay and jump!

Som ni kanse vet så var jag på p & j hos Stina Lillje. Jag skulle ju hoppa 60 och 70, men det gick inte så bra i 60 så jag valde att hoppa 60 igen. Då kom Dinara igång och jag nollade. Första gången så stannde hon på nästan alla hinder. Men jag fick henne att hoppa alla hinder så hon hoppade alla andra gången.Jag och sötisen efter andra 60 rundan!

Hej då!!


nu åker jag hem o det betyder inge internet..

nu åker jag snart hem mot sköna gröna götlunda :) blir som sagt super dålig uppdatering osv. men ja är tillbaks på måndag igen i skolan o bloggar om jag har tid ;)

idag blir det en liten tur med Ticket i skogen! eftersom imorgon ska jag träna åååh han var såååå duktig förra söndagen hoppas det håller i sig! :D men han är endå bäst no mather what!


älskar min prins ♥

Tävling!

Hej! Imorgon är det hopptävling hos Stina Lillje. Det är en pay and jump så jag ska hoppa 60 och 70 cm. Det är tema "Titt hinder" Jag har packat hela eftermiddagen. Nu hoppas att jag att jag fått med mig allt. Jag ska ha en svarta kavaj, vita ridbyxor, vitt shabrak imorgon. Ni får se mina byxor nu.Är det någon av er som ska till Stina Lillje imorgon??


sveriges sämsta uppdatering!

hejhej, ber om ursäkt att jag inte bloggat på jag vet inte hur länge ;o har ju inte internet hemma o i skolan hinner man inte så mycket mer än plugg. bloggar så ofta som möjligt på min andra blogg men som sagt det går trögt där också! aja,

Ticket har varit grym hur länge som helst nu. Hopptränade med Ticket i söndags och det gick skit bra! hoppade upp mot 1m kanske och han var super :D har också varit på tävling som jag inte har lagt upp film på så det kommer nu ^^


super ponniiiii :DD <3


Grönt kort!

Hej! Igår gjorde jag slutprovet till grönt kort kursen. Det kändes bra och jag klarade det! jag är såå glad. Jag var jättenervös innan, men jag klarde de ju! Nu får jag tävla på mitt egna gröna kort. Man var tvungen att ha 24 rätt av 30 för att vara godkänd. Jag hade 28 rätt.Hej då!!


Träning!

Hej! Idag har jag varit och kollat på en träning. Dinara fick vila idag. Jag har inte så mycket att skriva om, men ni får ge mig tips. Imorgon har mamma Dinis. Jag tror att hon ska longera henne. Jag får nog mocka åt henne, men det gör ingenting.Hej då!!


Tömkörnig!

Hej! Idag så tömkörde jag Dinara. Det gick bra, och hon lyssnade super. Jag hade trott att hon skulle stå still och tjura. Men hon tyckte faktiskt att det var kul. När jag blev klar i stallet så åkte/gick jag till min gammelfaster. Vi har prata och kollat lite på Tv. Nu ska jag kolla lite på tv, sen ska jag gå och sova.Hej då!!


Hejsan svejsan alla glada!!

Igår hann jag aldrig blogga. Om jag ska vara helt ärlig så glömde jag bort bloggen.

Igår så hoppade jag med Macke och Pernilla. Macke hoppade Lavanda och Pernilla fick stå på backen. Jag hoppade ett hinder som låg på 90-95. Vi hade lagt en blå presenning över hindret när jag hoppade 90-95. Men sen skulle jag hoppa lite högre, men då kraschade vi. Dinis fastnade typ i hindret. Jag slog ansiktet i sadeln eller Dinis hals. Jag vet inte riktigt. Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände, men då filmade Pernilla så jag har sett vad som hände. Sen skulle vi hoppa lite lägre. Då var nog jag lite spänd så hon hoppade inte. Vi hoppade lite små hinder innan vi gick hem.
Hej då!
Dressyrträning!!

Hej! Idag var det dressyrtränig. Det var den bästa träningen någonsin på Dinara. Hon var lugn och lyssnade som en guuuud!!  Åhh, jag bara älskar denna häst. Jag red på det raka bettet och hon var väldigt mjuk i munnen. Jag kan rida väldigt mycket med rösten och med sitsen. Den kan vara skönt men ändå lite jobbigt. Jag hade tänkt hoppa lite i helgen. Vi får se hur underlaget i våran paddock är, och om jag kan övertala någon att stå på marken.
Hej då!♥


Varmt eller kallt??

Kyla kan gör gott när hästen skadat sig, eftersom inflammationen dämpas. Värme är bra mot gallor.

Om hästen vrickat sig, slagit sig eller misstänks ha en senskada kan kyla göra gott. Det rekommenderas att man kyler skadan flera gånger de första dygnet, cirka 30 minuter per gång. Kallt vetten eller is fungerar bäst men det finns även annat du kan använda, som kyllera, liniment eller kylgelé. Det som händer när du kyler är att blodkärlen drar ihop sig och blodflödet minskar. Då dämpas inflammationen och svullnaden minskar.

Det var första delen av kallt eller varmt. Nästa del kommer förmodligen imorgon!Hej då!


Dagen!

Hejsan! Idag har det blivit lite dålig uppdatering. Jag har varit hos min gammelfaster. Jag kom hem runt sex, då hjälpe jag mamma med maten. Sen var klockan mycket och jag skulle duscha. Men nu sitter jag här och kan blogg. Idag har mamma longerat Dinara. Hon sa att hon var fin och lösgjord! Nu ska jag skriva ett inlägg om man ska använda varm eller kallt när hästen t,e,x har vrickat sig!

Vi hörs!!
:D<3
Min mål!

Hej! Nu tänkte jag skriva lite om mina mål med ridningen.

Jag satsar helt klart på ponny sm. Jag vet inte alls om det kommer att bli så men jag hoppas och kämpar mot de målet.

Under 2012 satsar jag på några bra rundor på lokala tävlingar. Sen är det ju kul om man kan bli lite placerad ibland. Om det går bra med Dinara så satsar jag på nån regional tävlingar också.

Det är rätt så höga mål, men då har jag alltid något att sträva mot!! ♥
Dagens ridpass! :D

Hejsan alla glada bloggläsare!! Hur har ni haft det idag? Jag har iallafall haft en riktigt bra dag. I Morse så tog alla tjejer i min klass vaccin mot livmoder hals cancer. Jag tyckte att det gjorde jätteont. Men jag kan lyfta på armen så jag kunde rida och mocka. Jag red en stund på ängen och hon var såå fin idag, så jag red upp mot Björn ängen. Hon var duktig och lugn. Jag provade att rida på ett rakt bett idag. Hon var lätt i munnen så jag ska nog fortsätta och rida på det ett tag.Hej då!!♥

Dagens ridpass! :D

Hejsan! Idag red jag till ridskolan. Stackars Moa fick cykla med. Jag red lite dressyr på volten. Hon var mjuk och lugn idag. Jag fick några riktigt fina galopper.

Det är svårt för mig att blogga själv nu när Lenie inte har något Internet. Jag gör så gott jag kan. Vissa dagar blir det bättre uppdatering än andra.

Jag vill att ni vet att jag har grymt mycket läxor, sen ska man ju hålla hästen i tävlings kondition. Jag vill att ni ska veta hur mycket jag uppskattar att ni läser det jag skriver om. Jag blir hur glad som helst av de fina kommentarerna vi får ibland!

Ni får gärna sprida denna bloggen! Visa alla kompisar och gör reklam på era bloggar! ( Det gör ni ju bara om ni känner att vi är värda det )


 
Många kramar från mig och Dinara!! ♥Dagen :D

Hej! Idag har jag det varit en skön och lugn dag. Jag mockade åt Dinara i morse och sen hoppade jag och Moa lite studsmatta. Det var kul, men det var lite kallt så vi gick in efter en stund. Jag har gått en halv timmes promenad med min hund Elsa. Nu sitter jag och slappar och väntar på att ponnyakuten ska börja.

Ja nu ska jag kolla lite på TV :D<3


Det är inte en så bra bild, men man ser hur Elsa ser ut!! :D<3


Fem sanningar!

Hej! Jag tänkte att jag skulle köra fem sanningar om mig!

* Jag har bara hoppat en meter på Pepsi.
* Jag mår illa av gräddglass.
* Jag kan inte kolla på rödbets sallad.
* Jag skrattar när jag nästan ramlar av.
* Jag älskar att kolla på melodifestivalen!

Ja det var fem sanningar det.

Vi hörs och ses!


Vila!

Hej! Idag får Dinara vila. Hon har jobbat rätt hårt nu i några dagar så hon är värd en vilodag. Igår kollade jag på melodifestivalen med Moa Macke och Stina. Vi åt pannkakor med grädde och sylt. Efter melodifestivalen så kollade vi på twilight. Sen blev jag trött så då gick jag och la mig.
Nu sitter jag och kolla på tv. Jag är jättetrött så jag ska väl vila ett litet tag jag med.Hej då!
Dagens ridpass! :D

Hej! Idag red jag dressyr på ängen. Jag tränade lite på kort galopp. Dinara var pigg men lyssnade mer än vad jag trodde. Jag har inte så mycket att skriva om så...
Hej då!!


Stina stefansson!! Se hit!!!

Ja du får säga till om du vill ha flera bilder!! Du bestämmer vilka som blir finast!:D


Tränigen!

Hej! NU har jag kommit hem från träningen. Det gick bra. Dinara var lugn och fin, men jag var lite för lugn idag. Vi skulle hoppa vattenmatta, men det ville inte Dinara. Så hon stannade, då var jag för lugn och kunde inte inverka på rätt sätt! Sen hoppade jag en bana och då var hon faktiskt riktigt fin! Det var en riktigt rolig träning och jag lärde mig hur jag ska göra när hon stannar.
Dinara står nu i stallet och mumsar på sitt hö.Hej då! :D


Plugga plugga plugga!!

Åhh! Just nu finns det nog inte något annat! Jag blir så lack!!
Aja, idag red jag upp mot björnänen. Dinara var pigg och glad och det var skönt för jag var på lite dåligt humör.

Ja jag bloggade ju inte igår eftersom jag sov hos Moa. Vi var ute och sprang en liten stund. Eller ja vi sprang i cirklar utan att vi visste det. 
Nu ska jag äta!!Hej då!

 

...

Alla skrattar åt dig för att du är annorlunda, och du skrattar åt dem för de är precis som alla andra!!!!

Det är helt sant! Jag tycker iallafall det. Vad tycker du??


idag har det....

...varit en väldigt bra dag! Jag har varit i skolan med bästa tjejerna! ( Men en saknades) :(  Vi badade på idrotten. Det var kul, men jag blev väldigt trött. Jag har varit lite småseg nu i några dagar, men jag börjar komma ikapp.

Idag red jag till ridskolan. Dinara skrittade på i ett bra tempo. Hon har varit väldigt seg i skritten, men hon blir bättre och bättre för varje dag. Det är så hårt i backen så jag kunde bara skritta och trava lite. Sen kom jag till ridskolan och jag kollade in i ridhuset, då var det ingen där så jag gick in och galopperade lite. Hon var pigg som vanligt men hon lyssnade. NU har jag kommit på hur jag ska göra för att hon inte ska sparka. Jag är lätt i sadeln och har korta tyglar.
Ja nu ska jag kolla på mot alla odds på ettan!Hej då! :D


Svaren på frågestunden!! :D

Linn om...
Vad är ditt mål mrd Dinara och din ridning?
Svar:Jag vill komma ut och tävla med ett skönt flyt.(mål med Dinara och ridning)

Ska du vara med på klubbtävlingen på ARS?
Svar: NEj, pga hopplägret.

Favorit tävlingsplats?
Svar: Fagersta! Det är super mysigt och bra flyt.

Favorit färg?
Svar:Grön! Det är kul för Dinara är superfin i grönt.

Vad var din första tanke när du såg Dinara
Svar: "Vilken sötnos"

Vilken är din favorit maträtt?
Svar: Där måste jag nog säga tacos!

Hade du tänkte att dressyr tävla något?

Svar: Ja det ska jag!

Vad vill du jobba med??
Svar: Jag vill nog antingen bli ridlärare eller veterinär.

Är du taggad inför vårens tävlingar??
Svar: Jaaaa! Jag är taggad till 100%!!!!

Moa om...
Hur ska drömhästen se ut?
Svar: MIn drömhäste är svart med jättetjock och lång man och svans! Den har mycket hov skägg och är snäll!

Vilken klubb tävlar du för?
Svar: Arboga ryttarsällskap.

Varför tävlar du för den klubben?
Svar: MIn mamma gjorde det när hon tävlade. VI bor 5 min därifrån och det har bara blivigt naturligt!:D

Alma om...

Hoppa högt eller lågt?
Svar: Jag hoppar nog hells lågt. (på träning) För att träna mycket. Men det är ju superkul att hoppa högt också!

Varför ville du ha just Dinara?
Svar: Jag älskade hur hon hoppade och jag ville hjälpa henne!


Ja det var alla frågor och svar. Jag tackar att som ställde några frågor!


Dagens ridpass! :D

Hej! Idag har jag bara skrittat eftersom att det är så hårt i backen. Moa gick med min hund. Dinara var lite stel idag, så det var nog bra att jag bara skrittade. Iallafall så var det superkul att träffa Emma Jossan och Moa.  Jag har saknat dem sååå! Vi hade skitkul!!

Men men så börjar skolan igen. Samma gamla vanliga varje dag!

Jag har en fråga. När ni började skolan efter sportlovet, fick ni läxor första dagen då??
Hej då!
Natti natt!

Jag är jättetrött! Det ska man ju inte vara efter loven men det är jag! Ja klockan är inte mycket, men jag vill vara pigg imorgon! :D så.....

GOD NATT!! :D
Dagens fråga!!

Nu tänkte jag köra en dagens fråga!

Frågan blir...
Vad får dig att läsa denna bloggen?

Video på G!

Här kommer en video på mig och Pepsi!!
Dagen!

Hej! Idag har jag varit funktionär på ARS. Jag flaggade. Dinara har fått vila för att hon har varit så duktig i några dagar nu. Jag har mockat och borstat på henne. Hon tyckte att det var skönt att bli lite borstad. hon blev lite chockad när jag inte skulle rida. Jag ska fortsätt svara på frågestunden, de kommer nog senare ikväll eller imorgon.Puss på er! :D


Den här låten är helt amazing!!
Tränings lägret!

Hej!Jag har ju varit på tränings"läger", det är därför jag inte har bloggat. Jag tänkte att jag skulle berätta om träningarna.
Torsdag: Dinara var helt tokig. Hon har börjat att sparka. Hon sparkar inte åt någon, utan bara i luften. När jag fattar galopp och när jag försöker sakta av. Vi tränade på rättså svåra svängar. Det var nog lite svårt för mig och Dinara.

Fredag: Dinara var mycket lugnare och hon sparkade inte alls lika mycket. JAg hoppade en bana där hindren låg på 80-95 cm.
Dinara var jätteduktig och jag är sååååå stolt.Hej då!!Bloggtävling!!

Nu tänkte jag ha en bloggtävling!
Den som skriver den finaste texten om varför just du läser denna bloggen vinner tävlingen. Du ska svara på de här frågorna: Varför läser du bloggen?
                                Hur hittade du hit?
                               Vad tycker du om bloggen?

sista dagen att vara med på är Måndag. Sen kommer jag att utse en vinnare. Den som vinner får en länk!!


RSS 2.0